protel SPE – single property edition

Osnovne informacije o protel SPE - vodećem hotelskom PMS u EU

Hotelska programska oprema za vođenje velikih samostalnih hotela.

Protel »Single property« verzija je programska oprema za vođenje srednje velikih i velikih samostalnih hotela. Prijava, usluživanje i odjava gosta je vrlo jednostavna. U isto vreme program omogućava bezbedan pristup svim relevantnim podacima o gostu i ostalim povezanim podacima.

Protel »Single property edition« (skraćenica: SPE) je zreo, međunarodno priznat i testiran program koji podržava sve procese i aktivnosti za efikasno funkcionisanje hotela. On nudi potrebne informacije o gostima, njihovim željama, tekućem i prethodnom boravku hotelu. To vam pomaže da proaktivno pratite, upravljate i optimizujete zauzeće hotela. Da povećate efikasnost poslovanja, prihode i profit! 

Želite da saznate više o funkcionalnosti našeg programa protel SPE ?    Pogledajte dokument : Protel SPE SLO.

Pogledajte video o prednostima koje pruža protel software za hotelijere i goste hotela:


PLAN SOBA

Sa multifunkcionalnim planom možete brzo i lako rezervisati sobu za individualne goste ili grupu, modifikovati rezervaciju ili pristupiti neophodnim podacima o gostu. Čak je i promena sobe vrlo jednostavna. Samo premestite gosta iz jedne u drugu sobu i protel će se pobrinuti da ažurira sve podatke, uključujući i status sobe , podatke o plaćanju i razpoloživosti soba hotela.

PLAN KATEGORIJE SOBA

Sa aktivnim planom kategorije soba možete aktivno pratiti zauzeće hotela, dostupnost soba, kontigente overbooking-a, rezervacije pod opcijom, procente zauzeća i slično. Jednostavno prevucite i kliknite mišem kaki bi ste stavili gosta u njegov omiljeni tip sobe. Čak i rad sa grupama i konferencijskim i banket prostorima, u svim vremenskim periodima ( čak i kroz godišnja doba ), je lako kao dečija igra.

PROFIL GOSTA

Svaki gost je poseban! Protel omogućava funkciju prenosa podataka, koja je uvek dostupna. Pored osnovnih podataka o gostu, uvek su dostupne i informacije o njegovim rezervacijama, ostvarenom prometu, njegovim posebnim željama i potrebama. Sa svakim novim boravkom vi bolje upoznajete vašeg gosta i stvarate idealnu osnovu za efikasne marketing aktivnosti.

NAVIGATOR

Sve informacije su vam dostupna sa samo nekoliko klikova mišem. Navigator je glavno oruđe protela, pomoću kojeg pristupate svim podacima o gostu. Može se vrlo lako aktivirati desnim klikom miša na ime gosta u bilo kojoj listi, planu soba ili drugim prozorima. Kao rezultat dobijate uvid u: lične podatke o gostu, detalje rezervacije, podatke o plaćanju, i ostale napomene o gostu i njegovim potrebama i željama.

UPIT ZA PRODAJU

Kada gost želi da rezerviše sobu u hotelu on očekuje brz i ljubazan odgovor od službe prodaje. Ova funkcija omogućava osoblju prodaje da gostima ponudi profesionalan odgovor i optimalne cene. Pritisnite odgovarajuće dugme bilo gde u programu i “wizard” će vas voditi kroz postupak rezervacije.

Za svaki dan zahtevanog perioda protel će prikazati dnevnu cenu kao i prosečnu cenu po noći u ukupan iznos rezervacije. Jednim klikom miša imaćete prikazanu dnevnu BAR (best available rate). Imaćete nepogrešivu podrška prilikom komunikacije sa gostom kako uživo tako i putem telefona, što je osnova za efikasnu prodaju.

UPRAVLJANJE  CENAMA

Cenovnik soba i raspoloživost su glavni kriterijumi za uspeh vašeg poslovanja i najbitnija informacija za goste koji žele da naprave rezervaciju putem interneta ili telefona. Upotrebite funkcionalnost upravljanja cenama ( rate mangement ) za određivanje politike cena za određene dane, nedelje ili čak na nivou godine. Pratite trenutno ili planirano zauzeće hotela i to raščlanjeno prema sobama ili tipovima soba. To je najbolji način za optimizaciju vaše cenovne politike.

Dinamično upravljanje cenama  je odličan put do optimizacije prosečne cene sobe (average room rate). Upravo zato je protel odlično oruđe, koje vam omogućava da ukoliko to želite, napravite cenovnu politiku za svaki cenovnik, i to na nivou jednog dana ili sobe.

Protel će vam osigurati da će se definisana cenovna politika ispoštovati u praksi.

IZVEŠTAJI

Protelova funkcija izveštavanja nudi pogled u vaše poslovanje. Ne samo, da vam pruža informacije o rezervacijama, prihodu, zauzeću, dostignutim prosečnim cenama, već vam nudi i kompleksnu analitiku kao što je na primer analiza tržnih segmenata za izbrani period. Kada god poželite možete vrlo lako izvesti podatke u MS Excel, i potom raditi dalju analizu.

 

Video demonstracija delovanja protela